Monday, 9 September 2013

Craving For Something

Assalamualaikum..

Tired ! Tired ! Tired !
Tonight , This night , Ohh night
What are you talking about ??
Arghhh , I can't thinking
I'm sad ,
badly ,
Tsk Tsk ..
Oh God , help me !
Someone please help me...

Sebenarnya aku lapar.
Full stop .

Hikayat Sang Anak

Aku rindu
Siapa ??
Manusia-manusia
Siapa ??
Manusia yang berkongsi darah dengan aku
Drakula ??
Manusia la mangkuk
Siapa dia ??
Ibu , Ayah , Adik , Abang-abang aku

Sejak bila kau rindu ??
Sejak aku kenal erti kehidupan
Sejak aku kenal erti kasih sayang
Sejak aku tahu tujuan kehidupan
Sejak aku melangkah ke dunia ini

Tak ada mak ayah yang tak sayang anak
Marah mereka , pukul mereka , kerana sayang
Sebab mereka mahu kita kenal
kenal erti keperitan dalam hidup
kenal erti kesusahan

Kaya mana pun awak
Hebat mana pun awak
Pandai mana pun awak
Ke tanah juga penghujung awak

Hargai ibu ayah
Tiada kedua bagi mereka
Yang pasti .....
Aku sayang mereka...


Sang anak ,
Abawiyah ishak

Sunday, 16 December 2012

saya faham .

Assalamualaikum..

Rapat Tak Bermakna Suka...
Rapat Tak Bermakna Cinta...
Rapat Tak Bermakna Berharap...
Kadang Seseorang Itu Rapat Dengan Kita Sebab Dia Ambil Berat Dan Ikhlas Ingin Berkawan 

#Kerana Allah Aku Ikhlas Menemani ^_^

saya faham dan jelas. terima kasih !

lot's of smile: abawiyah ishak.

semester 2 : i'm coming !

Assalamualaikum..

HoHoHo . *iklan horlicks jap. hai korang-korang, sahabat-sahabat, dan blogger-blogger sekalian !
topic hari ini ? wa da masok sem 2 dah. hahaha *ketawa jahat. okay fine wa senior ! ppuihh, perasan kot ! senior pangkat dekat sem je, umur kami sebaya sebenarnya dengan budak-budak junior nih sebab kami budak-budak first intake.

so, ape yang saya belajar sebagai budak food technology ataupun lebih dikenali sebagai teknologi makanan ni ? hoho. exceli, ramai gila yang salah sangka budak-budak teknologi makanan ni belajar pasal masak-masak . takpe aku biasa dah dengan salah sangka diaorang semua tu. kikiki. adik-adik sekalian, kakak ni tidak ada belajar pasal masak sama sekali deh . ni akak nop kecek ni , akak dop belajar langsung hok masok-masok nih . nanti time sem 3 ada kot , tu pun bukannya masok-masok macom blajo katering tuh.

semester 1 teknologi makanan hok ni aku belajar :
-inorganic and physicl chemistry
-fundamentals of microbiology
-engineering mathematics 1
-computer application
-occupational safety and health 1
-islamic education

okay, nampak tu ? korang yang ada salah faham tu , sini aku terangkan . sapa-sapa yang nak amik course ni korang akan banyak belajar di lab. jangan pelik kalau diaorang kan panggil korang doktor. sebab korang akan sentiasa bermain dengan baju lab tu , dan bahan-bahan kimia yang bau tungkik tu, perghhh!. tu belum lagi masuk makmal microbiology . harap tahan segala bau di makmal microb itu. errrghh!

so, this semester aku  kan belajar subjek ni :
-organic chemistry
-food chemistry
-food microbiology
-food preservation
-unit operaion in food processing
-islamic education

see ? ada nampak belajar masakan di situ ? hihihi . okay , siapa-siapa yang teringin nak belajar food tech ni, aku sarankan .*hihihi. sebab course ni bessshh! lagi-lagi yang tak suka mengira, *macam saya! sikit-sikit tu ada la masa belajar engineering math tu .

so this semester , hope sangat dapat pointer yang boleh membanggakan ibu and ayah lagi. InsyaALLAH. tolong doakan saya ! Yang pasti, saya sangat bersyukur dengan pointer yang telah TUHAN anugerahkan  itu. ALHAMDULILLAH,  syukur tidak terkata .

lot's of smile : abawiyah ishak